All Stars Schoenen: Converse al meer dan 100 jaar

door Vertriest Steffi met geen reacties

De all Star fans zullen Marquis Mills Converse dankbaar zijn. Als hij er niet was geweest zouden vele schoenkasten er anders hebben uitgezien. De echte fans kunnen nu eenmaal niet meer zonder hun vertrouwde voetgezelschap.

Meer dan 100 jaar geleden – in 1908 om precies te zijn- werd het bedrijf Converse opgericht. Ze produceerden mannen- vrouwen- en kinderschoenen.

In 1917 wordt voor de Converse All Star uitgevonden. De ster werd op de zijkant van de schoen genaaid en gaat vervolgens de geschiedenis in als het trademark van de Converse All Stars.

Zes jaar later eert Converse de ambassadeur van het basketbal Chuck Taylor. Zijn naam wordt aangebracht op de logo van de All Stars.

Converse-oude-logoAll Star Converse Logo

De All Stars van nu zien er haast hetzelfde uit als toen, in 1917. De eerbetuiging aan Chuck Taylor blijft doorgaan, na meer dan tachtig jaar staat zijn naam nog steeds op de Converse schoenen.

All Stars Convers 1917All Stars Chuck Taylor

All Stars zijn tijdloos bovendien zijn ze dagelijks draagbaar als fashion item of in de gym. Een paar Allstars is dus altijd een goede investering.

Een paartje All Stars kopen via de site kost je ongeveer $45. Dat is goedkoper dan bij ons in de winkel maar wees er van bewust dat er nog verzendingskosten bijkomen.

Een interressant weetje voor diegene met een grote schoenmaat; All Stars zijn verkrijgbaar tot maat 53!

Laat een reactie achter

Jouw email wordt nooit gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *