Creative Recreation uit de hand gelopen sneakers

door Vertriest Steffi met 1 reactie

Creative Recreation Logo

Creative Recreation werd gelanceerd in 2002 in Orange County, California. De drie creatieve hoofden achter deze lancering maakten zich al een tijdje druk in een probleem dat huisde in de schoenwereld. Voor mannen was het óf geklede schoenen -die eigenlijk bij een kostuum hoorden- óf sneakers -vaak ongepast voor de gelegenheid. Hier verandering in brengen werd dan ook het hoofddoel van de drie designers.

Hun eerste schoen zou er een worden die zij zelf wilden dragen, een schoen die de beste aspecten van andere schoenen had en dit met het comfort van een sportschoen. En dat lukte ze aardig, de Creative Recreation schoenen werden al snel geliefd bij het grote publiek én bij de celebs – wat zoals we weten altijd een goede boost voor populariteit is.

Doorheen de jaren werden de schoenen steeds meer speciaal en gesofisticeerd. Als we een kijkje nemen in de collectie 2010 dan zien we veel meer dan sneakers. Deze Select lijn vond ik alvast een nieuwe dimensie geven aan het begrip ‘sneaker’. Afgewerkt met leder en vintage uitstraling is deze schoen nog erg moeilijk te categoriseren. Maar zoals de designers zelf al zeiden is het niet de bedoeling een categorie te vormen maar gewoon goede schoenen te creëren naar ieders lifestyle.

Creative Recreation Selection Collectie 2010

Nog opmerkelijker is de Women’s Select Line die zijn intrede doet in het najaar van 2010. Nu al krijgt deze lijn veel belangstelling en dat is niet onterecht; we zien prachtige modieuze damesschoenen ten tonele verschijnen met o.a. sleehakken, laarsjes met open teen en zomerlaarzen. Creative Recreation verbaast ons weer!

Creative Recration damesschoenen 2010

Laat een reactie achter

Jouw email wordt nooit gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *