Dansschoenen: welke en waar vindt je ze?

door Vertriest Steffi met 1 reactie

Of het nu je eerste amaturistische pasjes op de dansvloer zijn of de zoveelste pas van je tiende internationale danswedstrijd, wat je aan je voeten draagt is belangrijk! Zonder voeten kunnen we niet dansen dus kunnen we er maar beter zorg voor dragen.

Gelukkig zijn er dezer dagen schoenen voor alle soorten dans die je maar kan bedenken.

Grote gespecialiseerde merken zorgen voor een groot aanbod van dansschoenen in verschillende maten en kleuren, voor de dans naar jouw keuze!

We bekijken een aantal merken van dichterbij.

Bloch:

Bloch staat bekend om zijn innovatieve creaties. En dat is niet zo verwonderlijk als je weet dat het merk al sinds 1932 intensief bezig is met het maken van dansschoenen. Dit allemaal dankzij de eerste pointe gemaakt door Jacob Bloch, de start van een succesvolle dansschoenenlijn.

Freed Of London:

Ook dit merk is al sinds eind jaren twintig in de running. Het grote succes van Freed Of London begon met het maken van de eerste rode pointe, gedragen door Moira Shearer in de film: The Red Shoes. Deze lijn is tevens gespecialiseerd in flamencoschoenen.

Grishko:

Wie op zoek is naar iets speciaals is bij Grishko aan het juiste adres! Buiten de standaard dansschoenen vind je er ook een heuse collectie theaterschoenen en zelfs balletlaarzen. Ook voor folk en ballroom moet je bij Grishko zijn.

Repetto:

Dit franse merk staat in de schoenwereld bekend voor zijn ballerina’s. Velen weten echter niet dat Repetto ook over een uitgebreide danslijn beschikt, met demi-pointes als paradepaardje.

Sansha:

Een zeer uitgebreide lijn die uitblinkt in de diverse dansen waarvoor zij schoenen maken. Ze beschikken ook over limited editions in o.a. hun streetdance collectie.

Capezio:

Ook hier heb je een zeer ruime keuze aan dansschoenen. Bovendien heeft Capezio binnen elke dans een zeer ruim assortiment. Op zoek naar nieuwe tapdans schoenen? Dan neem je best een kijkje in het Capezio gamma.

Gaynor Minden:

Gespecialiseerd in pointes maar ook een ruim assortiment aan assecoires. Alle benodigdheden om je pointes in een perfecte staat te houden kan je bij Gaynor Minden vinden. Speciale elastieken, tape, zooltjes, suède tips,.. Het is er allemaal.

Jeanne Marie:

Ze bestaan ondertussen al 35 jaar en proberen een alternatief te vinden voor vaak overprijsde dansschoenen. Hun ‘ieZiedance’ collectie  is gericht op de professionele danser. Maar professioneel of niet, Jeanne Marie staat garant voor kwaliteit en comfort, dit door hun ambachtelijk werk.

So Dança:

Dit merk is wereldwijd bekend. Ze hebben dan ook een zeer ruim aanbod van dansschoenen. Of je nu ballet, jazz dans, tapdans, moderne dans of flamenco doet, je schoenen kan je alvast bij So Dança halen.

  Reacties

 • Wendy


  Ik zoek een winkel in de regio Kortrijk waar ze dansschoenen verkopen. Kent u er eentje?

  Laat een reactie achter

  Jouw email wordt nooit gedeeld.
  Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *