De grootste schoenentrends voor de zomer van 2022

door Bert met geen reacties

Van hoge platformzolen tot ronde klompen: in dit artikel bespreken we de grootste schoenentrends voor de zomer van 2022.

1. Teddy

Harige en pluizige stoffen zijn al langer een trend, maar eerdere jaren zagen we deze stoffen vooral in de winter: warme laarzen gevoerd met teddy en fluffy pantoffels. In 2022 komt daar echter verandering in! Teddy maakt zijn intrede in de zomergarderobe. Zo zijn er in de grote modeshows al verschillende hoge hakken met zooltjes van teddy gespot. Misschien is deze trend even wennen, maar het zorgt er in ieder geval voor dat die oncomfortabele hakken ineens een stuk fijner zitten.

2. De Ballerina

In tegenstelling tot de teddy trend, is de ballerina een trend die we inmiddels wel gewend zijn. Bijna iedere zomer doet deze schoen opnieuw zijn intrede en dan vaak steeds net in een wat andere uitvoering. En dat is niet gek, want de ballerina is een simpele manier om er toch stijlvol uit te zien. Dit jaar staat de volwassen ballerina centraal: het schoentje krijgt een wat duurdere uitstraling, er wordt bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van satijnen stoffen. Ook is de verwachting dat we veel ballerina’s met veterbandjes gaan zien.

ballerina schoenen

3. Klompen

Afgelopen herfst begonnen we de klomp plotseling op de catwalk te zien. Deze trend kent grote liefhebbers, maar ook grote vijanden: niet iedereen is fan van deze, vaak wat lompe, schoen. Toch zet de trend door en kunnen we deze zomer waarschijnlijk nog veel meer klompen verwachten. De liefhebbers kunnen hun hart gaan ophalen, want de klomp komt deze zomer in veel verschijningsvormen. Met bont, met gespen, met studs, met of zonder hak – je kunt er alle kanten mee op.

4. Opvallende hak

Wie liever hakken dan klompen draagt, heeft deze zomer ook opties genoeg. De hoge hak komt namelijk ook terug. En deze zomer geldt: hoe hoger, hoe beter. En dat niet alleen, het liefst ziet de hak er ook nog artistiek en opvallend uit. Op de catwalk verschenen al hakken die leken op lippenstiften, op zeep en op potjes nagellak. Kortom, deze zomer kun je al je creativiteit kwijt in een goede hoge hak.

schoenentrends 2022

5. Platform

Platformschoenen zijn al jaren een trend en dat blijft hij ook nog even. Deze stijl, die oorspronkelijk uit de jaren zeventig komt, is ook in 2022 weer populair. De zolen mogen de hoogte in en net als bij de hak geldt dit jaar ook voor de platformzool: hoe hoger, hoe beter. Wie niet kan kiezen tussen hoge hakken en platformschoenen, kan ook gewoon een combinatie van beide aanschaffen. De plateau-hak zal deze zomer ook veel te zien zijn.

6. Waterschoentjes

Een opvallende trend voor de zomer van 2022: waterschoentjes. In de modeshows wordt veel rubber gezien, ook hebben sommige schoenen veel weg van de ouderwetse kindersandalen. En ze worden ook mét sokken gedragen. Volgens veel mensen is het dragen van sokken in sandalen de ultieme mode misdaad, maar deze zomer gaan we er ons dus echt aan wagen. Als dit een stapje te ver gaat, kun je ze natuurlijk ook altijd met blote voeten dragen. Met als bijkomend voordeel dat je op ieder moment klaar bent voor een frisse duik!

ondergebracht in Ballerina's, Klompen, Schoentrends, Trends

Laat een reactie achter

Jouw email wordt nooit gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *