Jan Jansen

door Vertriest Steffi met 1 reactie

Jan jansen kroko-lederSchoenen of kunst?

Daar kan je over discussieren bij de collectie van Jan Jansen, hoogst waarschijnlijk Nederlands’ meest befaamde schoenontwerper.  Hij startte in de jaren 60 als designer en werd al heel snel internationaal gewaardeerd.

Zijn schoenen zijn voorzien van afwijkende vormen en materialen. De lijnvorming en de texturen zijn vaak erg apart. Het verbaast dan ook niemand dat de schoenen in heel wat musea geëxposeerd worden. Dat de schoenen tot kunst verheven worden mag blijken uit de prijzen tegen dewelke ze geveild worden.

Jan Jansen bootAls designer maakt Jan Jansen het verschil door zijn ongelooflijke creativiteit. Baanbrekend was zijn zwevende hak in 1989.

Hij was dan ook een grote inspiratie voor vele andere ontwerpers. Hij werkte samen met grote namen als Dior, Manolo Blahnik, Stephane Kélian en Charles Jourdan en bovendien won hij ook diverse prijzen.

Jan Jansen heeft nu ook een boek uit. Hij vertelt er over zijn drijfveer, zijn inspiratie zijn voor- en tegenspoed. Verder zijn in het boek foto’s te bewonderen van zijn 50 topstukken.

Een must-have voor de echte ‘shoe-addict’!!

Laat een reactie achter

Jouw email wordt nooit gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *