Nicholas Kirkwood Goes Gaga

door Vertriest Steffi met geen reacties

Nicholas Kirkwood SchoenenDeze Nicholas Kirkwood schoen lijkt wel uit een nieuwe videoclip van Lady Gaga te komen. Eerder dit jaar koos Gaga al voor de immer provocerende high heels van Alexander McQueen en het ziet er naar uit dat Kirkwood weleens de volgende op haar verlanglijstje zou kunnen zijn. De McQueen sfeer zit er alvast stevig in.

Een futuristische stijl is een understatement voor deze schoen. Niet enkel het ijzige blauw maar ook de aparte uitsnijding maken van de schoen een modische voorloper. De 12 centimeter hoge hak verbreedt plots aan de hiel en de plateau vooraan lijkt wel een duwtje naar voren gekregen te hebben. Dat in combinatie met de pittige en agressieve vorm zorgen ervoor dat deze schoen een ambivalent gevoel teweeg brengt. Mooi en lelijk liggen plots heel dicht bij elkaar. En juist dat is dé sterkte van deze schoen.

Ook de materiaal keuze is apart. Je zou het niet verwachten maar de schoen is uit suède vervaardigd en later overspoten met de glanzende blauwe kleur.

Groteske onderdelen gecombineerd met verfijnde details zorgen voor een gesofisticeerde look, tel daar de materiaal keuze bij en je kan al wel raden dat deze Nicholas Kirkwood schoen een aardig centje kost. Vanaf september 2010 is hij verkrijgbaar aan 788 euro.

Laat een reactie achter

Jouw email wordt nooit gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *