Puma door Yasuhiro Mihara

door Vertriest Steffi met geen reacties

Yasuhiro Mihara, geboren in west Japan, weet van aanpakken als het op schoenen aankomt. Zijn jaren lange ervaring uit zich keer op keer in zijn werk. Hij startte met het designen in 1994 en creëerde zijn eerste eigen schoenenlijn in 1997. Het jaar daarna opende hij reeds zijn eigen winkel in Aoyama Tokyo. Zijn innovatieve stijl bleef niet lang onopgemerkt. Al heel snel merkte het Duitse succesvolle label Puma dit talent op. De twee werken al samen sinds 2000.

Na 10 jaar samenwerken brengt Yasuhiro ook in 2010 weer een welbesproken collectie voor Puma. De collectie is gebaseerd op ‘Pumaneko’ . Pumaneko is een Japans figuurtje ontworpen door Peloqoon, eveneens Japans. De vrolijke, kleurrijke Pumaneko figuurtjes zijn erg in trek en dat is te begrijpen; look how cute they are !!

Pumaneko

Deze zomercollectie krijgt een vernieuwende touch, nu ja “vernieuwend”, Puma en Yasuhiro gaan dit keer voor de retro-look. En daar zijn ze volgens ons alvast in geslaagd! De felle kleuren gaan overigens prima samen met de schattige Pumaneko. Het publiek kreeg dan ook een spontane glimlach toen deze sneakers getoond werden op de collectievoorstelling tijdens de London Fashion Week in september.

Deze MY-1 Reborn (Anniversary Edition) is gebaseerd op de eerste Puma sneaker ooit ontworpen door Mihara. Met de jaren werd deze een echte klassieker. Nu dus in een vernieuwde uitgave én met de Pumaneko en Kemo-Kemo figuurtjes erop. Het schattige figuurtje hangt tevens als gadget aan de schoen.

Yasuhiro Mihara voor Puma

Voortaan in retro-stijl naar de gym..? Onthoudt de leuze van het duo Puma en Mihara: “Out of sports, out of fashion”

Laat een reactie achter

Jouw email wordt nooit gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *