Replay Schoenen: Elk jaar beter!

door Vertriest Steffi met 1 reactie

Het jeansmerk Replay heeft altijd al een klein gamma aan schoenen gehad. Maar nog niet zo lang geleden ontwikkelden ze ook een eigen schoenenlijn: Replay Footwear. Beginnende schoenenlijnen moeten vaak erg hard worstelen om zich op de markt te krijgen maar bij Replay Footwear ging dat vlotjes. Het succes van hun kledingslijn zet zich voort in de schoenenlijn.

Wat ons het meest aanspreekt in de Replay schoenencollectie is het eigen karakter van deze lijn. Ook wanneer je de merknaam niet ziet kan je met een beetje ervaring al zeggen dat het om een Replay gaat. En dat is ten slotte waar het om draait voor een schoenenmerk; commercieel maar toch uniek.

We zien in de schoenen een mooie weergave van de kleding die in de Replay winkels hangt. De vintage look is de rode draad! Er wordt vaak gebruik gemaakt van leder al dan niet met stiksel in een contrasterende kleur. voor lente-zomer 2010 kiest Replay voor veel kleurtjes; fluo groen, rood of blauw, het zit allemaal de collectie. Replay gebruikt verschillende materialen om de vintage look te ondersteunen. Zo zien we niet alleen houten hakken maar ook hakken uit kurk verschijnen. De ronde tip die we in vorige seizoenen al vaak zagen verschijnen blijft ook nu in hun gamma. De hakken van de pumps worden ook hoger en dat is een hele verbetering want de vorige jaren waren nogal gericht op de stiletto-leek; de ballerina en 3-centimeter-hak domineerden. Het gamma wordt nu dus een stuk veelzijdiger.

Ook in het meer sportieve deel van de collectie wordt het accent op kleur gelegd. Combinaties als groen met geel of paars met blauw zijn geen uitzondering. We zien sportieve ballerina’s die in de winkel nog opkrullen als banaantjes, sleffers met in zilver het Replay logo vergezeld van 1 centimeter hak, sandalen met allerlei vintage riempjes, en ga zo maar door..

De Replay schoenen worden elk jaar beter en dat merken we ook in de winkels; een uitgebreidere collectie Replays wordt geëtaleerd. Je vindt Replay schoenen o.a. in New Paris Londres.

  • Trackbacks

  • Trackback from Replay Schoenen: Kleurig zomers | Meer Dan Schoenen
    vrijdag, 25 juni, 2010

    […] duidelijk niet in het woordenboek van Replay Footwear. Zoals ik al in een eerdere post over de Replay schoenen vertelde, kiest Replay voornamelijk voor felle kleuren. Hun laatste collectie is dan ook een beetje […]

Laat een reactie achter

Jouw email wordt nooit gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *