Guess Schoenen 2010: Een kijkje in de zomercollectie

door Vertriest Steffi met 2 reacties

Het mag gezegd worden; de afgelopen wintercollectie van Guess sloeg een beetje tegen. Elk jaar erg modieus en toch al niet meer echt verrassend, leek het alsof Guess het vorige seizoen gesnoeid had in hun toppers en het aanbod vooral bestond uit gewaagde – misschien net over the top – schoenen.

Gelukkig hoeven we niet meer achteruit te kijken maar verheugen we ons erop de kast te kunnen vullen met zomerschoenen. Guess herpakt zich duidelijk want hun top-leest is opnieuw opgenomen in het Guess-gamma. Voor zomer 2010 blijft de collectie veelzijdig en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen want zo vindt iedereen zijn uitverkozen paar!

Guess Collectie 2010 Lederen Pumps Geel

Zoals ik al zei zijn we erg tevreden met de pumps met wonder leesten die terug in die collectie zitten. Deze komen in zomerse kleurtjes – geel, paars en grijs – gecombineerd met bruin leder. Een hak van 9.5 centimeter wordt een makkie door de fantastische leest. Shop all day, party all night! De hak is uit hout gemaakt en de schoen is volledig leder. Het enige minpunt aan deze pumps is waarschijnlijk het zachte leder gepaard met de lichte kleurtjes; niet voor regenweer dus.. Deze zomerse pumps zijn te koop voor 160 euro.

Guess Schoenen 2010 Sandaal Grijs PlateauMag het iets gewaagder? Dan kies je toch gewoon voor deze lederen sandaal! Elegante fijne bandjes bedekken de voet en de hak is torenhoog. Je wordt 11.5 centimeter groter met deze Guess sandalen. De schoen heeft gelukkig een plateau van 3,5 centimeter om het stappen iets gemakkelijker te maken. Enkele high-heel skills zijn hier dus wel vereist.

En ja hoor, Guess zou Guess niet zijn als ze niet op de laatste trends sprongen. We vinden in de zomercollectie van 2010 o.a. de sleehak. Hij heeft er een aantal seizoenen over moeten doen maar nu is hij toch bij de meesten populair geworden. Ook de meer brutale hak in kurk wordt vertegenwoordigd in de Guess parade. Het zacht leder van deze schoen dat van voor gevlochten is geeft de schoen een zachtere look. En natuurlijk zien we ook de gladiator sandalen verschijnen. Geweven cognac lederen strips en een dubbele band om de enkel zijn de kenmerken van deze hippe platte schoen.

Guess Schoenen 2010 Sleehak ZomercollectieGuess 2010 Hak Kurk ZomercollectieGuess Schoenen 2010 Gladiator Sandaal

En over platte schoenen gesproken. Meer en meer voegt Guess ballerina’s toe aan zijn collectie. Voor collectie 2010 zien we dan ook van de meeste pumps de ‘ballerina-versie’ verschijnen. Zo is er van de pump-met-wonderleest een ballerina in het zelfde zachte leder met vooraan een lederen gesp. Deze is verkrijgbaar in grijs en paars en komt met een prijs van 145 euro. Zelfde leder dus ook zelfde probleem; het zachte leder wordt snel vuil en is dus niet geschikt voor regenweer. Maar geen paniek, ook wie door weer en wind ballerina’s wil dragen wordt tevreden gesteld. In de ruime collectie van Guess ballerina’s zitten genoeg pareltjes zodat iedereen vast een paartje naar zijn smaak vindt.

Guess Schoenen 2010 BallerinaGuess Schoenen 2010 Rode Ballerina

De ervaren high-heel-walker vindt de wonder-leest misschien niet genoeg uitdaging. Door de pumps met plateau -die trouwens niet meteen zichtbaar is – wordt je een 11 tal centimeter groter. Deze peep-toe pumps zijn verkrijgbaar in zwart lak en in prints – giraf of slang. Voor een prijs tussen de 170 en 195 euro – afhankelijk van de print – kunnen deze van jou zijn!

Guess Schoenen 2010 Pump Zwart LakGuess Schoenen 2010 Pump Slangenleder

Guess bouwt de laatste jaren zijn collectie sterk uit in de breedte – ongetwijfeld door het grote succes van de Guess schoenen. Ook de sportievere dame wordt dus vertegenwoordigd! Maar met sportief bedoelt Guess niet meteen de sportschoen zoals we hem gewend zijn. Volgens Guess gaan hakken en sportief perfect samen! Een sportschoen met sleehak is dan ook het resultaat. En jawel, zelfs een peep-toe..

Guess Schoenen 2010 Sport Hoge HakGuess Schoenen 2010 Sportschoen

 • Trackbacks

 • Trackback from Ralp Lauren Schoenen: Stijlvol zoals altijd | Meer Dan Schoenen
  donderdag, 18 maart, 2010

  […] met een wel zeer elegant design waren mijn favoriet! Ongeveer hetzelfde model zagen we al in de zomercollectie van Guess maar deze Ralph Laurens doen er toch nog een schepje bovenop. Ideale keuze van hak, elegant model […]

 • Trackback from Friis Company Schoenen gaan uit! | Meer Dan Schoenen
  maandag, 26 april, 2010

  […] zijn sterk uiteenlopend. Zo komen we bv pumps tegen met een prijs van 150 euro. Als je weet dat Guess pumps rond dezelfde prijs of lager liggen, dan kunnen we toch stellen dat dit allures zijn die voor Friis […]

Laat een reactie achter

Jouw email wordt nooit gedeeld.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *